AKTUÁLIS - FELVÉTELI A 2019/20. TANÉVRE

 

A Csonka Pál Doktori Iskola – 2019. április 28-ai ülésének határozata alapján – felvételt hirdet az idén végző vagy már okleveles szakemberek számára PhD képzésére. Felvételre jelentkezni 2019. május 30. csütörtök, 12:00-ig a Doktori Iskola honlapján meghirdetett témákra lehet, a tudományos adminisztrációra (Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék, K ép. II. em. 61.) leadott illetve a Doktori Iskola titkárának (Fehér Krisztina, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) digitálisan elküldött dokumentumokkal.

A felvételre jelentkezőkkel a Doktori Iskola Tanácsa által felkért 3 tagú Felvételi Bizottság felvételi beszélgetést folytat, meggyőződik a jelölt átfogó szakmai ismereteiről, doktori munkájával kapcsolatos elképzeléseiről, eddigi szakmai tevékenységéről, nyelvismeretéről. Az előzetes pontozás és a beszélgetés alapján a Felvételi Bizottság tájékoztatja a Doktori Iskola Tanácsát véleményéről. Ez alapján a Doktori Iskola Tanácsa javaslatot tesz a Dékánnak a felvételre. 

 

 

TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELIZŐKNEK A DOKTORI KÉPZÉSRŐL

 

A doktori képzés célja, hogy a Csonka Pál Doktori Iskola doktoranduszai magas színvonalon készíthessék el PhD fokozatuk megszerzéséhez szükséges disszertációjukat és teljesítsék a fokozatszerzéshez szükséges feltételeket.

A képzésre jelentkezni a meghirdetett témákra lehet a jelentkezési lap és mellékletek benyújtásával, a felvételi hirdetmény szerint, a témavezetővel történt előzetes egyeztetés alapján.

A doktori képzés folyamán legfontosabb a folyamatos kutatási tevékenység, melyet a doktorandusz témavezetője irányítása alatt végez. A kutatás eredményeiről tudományos közleményekben – publikációkban – kell számot adni. A fokozat megszerzéséhez úgynevezett minősített (Scopus, SCI, Iconda) folyóiratokban való publikálás szükséges, az adott téma ilyen folyóiratairól a témahirdetésben lehet előre tájékozódni, a fokozatszerzés feltételeinek rövid összefoglalóját az Iskola honlapján lehet megtekinteni.

A hat féléves doktori képzés során a hallgatók kötelező és választható tárgyakat is teljesítenek, a Képzési terv szerint az első négy félév folyamán, témavezetőjükkel egyeztetve az oktatásban is részt vehetnek.